Alles over: Wasbare Wattenschijfjes

Alles over: Wasbare Wattenschijfjes

Nov 14, 2023Caroline Suzanne Lagewaard

 

Nu je die duurzame levensstijl hebt omarmd, zie je opeens allerlei dingen die onnodig afval veroorzaken. Neem bijvoorbeeld die oude katoenen wattenschijfjes! Waarom zou je nog kiezen voor de wegwerpvariant als je ook voor wasbare kunt gaan? Dat bespaart niet alleen bergen afval, maar geeft je ook nog eens 10 make-upvrije dagen cadeau. Reken maar even mee: gemiddeld gebruik je zo'n 3 tot 4 wattenschijfjes per dag, en dat tikt aardig aan. Op jaarbasis kom je al snel richting de 1000 wattenschijfjes. Wij schrokken daarvan, dus hebben we snel geschakeld met onze trouwe leverancier. "Kunnen jullie duurzame wasbare wattenschijfjes voor ons maken?" Het antwoord was een volmondig "Ja!" En daar zijn we tot op de dag van vandaag ontzettend blij en trots op.

Naast het feit dat je een boel afval bespaart, zijn er nog meer voordelen. Denk alleen al aan het water en de grondstoffen die nodig zijn voor de katoenteelt, en dan hebben we het nog niet eens over die lelijke plastic rollen met felle kleuren waarin die wattenschijfjes vaak verpakt zijn. Dat staat toch helemaal niet gezellig in je badkamer? De mooie bamboe wattenschijfjeshouder daarentegen, die staat toch veel leuker? En het bevordert het gebruiksgemak!

 

Kies voor duurzame wasbare wattenschijfjes

De wasbare wattenschijfjes zijn gemaakt van katoen en bamboevezel, mooi afgewerkt zodat je lotion er niet afdrupt. Het meegeleverde waszakje is van katoen en sluit gemakkelijk met een trekkoord. De kartonnen verpakking? Die is 100% biologisch afbreekbaar en gemaakt van gerecycled karton.

 

Hoe gebruik je wasbare wattenschijfjes? 

Maar hoe gebruik je die wasbare wattenschijfjes nou eigenlijk? We love pandas, maar die panda-ogen willen we liever vermijden. Met deze milieuvriendelijke wattenschijfjes haal je moeiteloos je make-up eraf!

  1. Maak het schijfje licht vochtig en verwijder zoveel mogelijk make-up. De schijfjes zijn drielaags, zacht en handig in gebruik.

  2. Gebruik je watervaste make-up? Dan raden we aan een (kleine) hoeveelheid reinigingslotion te gebruiken.

  3. Maak draaiende bewegingen van je gezicht af om je make-up goed te verwijderen of je huid te reinigen. Verwijder oogmake-up van buiten naar binnen met zo min mogelijk druk. Herhaal dit tot je ogen schoon zijn.

  4. De bijgeleverde scrubpads zijn ideaal om je gezicht wat grondiger mee te reinigen (ook prima zonder reinigingslotion!). Gebruik naar wens.

  5. Stop de vuile pads in het meegeleverde waszakje en was op 40 tot 50 graden. Voor optimaal gebruik geen wasverzachter toevoegen, niet strijken en niet in de droger!

 

Reinigen met natuurlijke ingredienten

Maar wist je dat je ook op een natuurlijke manier je make-up kunt verwijderen? Neem bijvoorbeeld kokosolie, een geweldige make-up remover op oliebasis die je huid minder snel doet uitdrogen. Of wat dacht je van een gezichtsreiniger op basis van pure oliën? Hier delen we een eenvoudig recept voor een zelfgemaakte gezichtsreiniger. Mix castorolie (wonderolie), olijfolie, amandelolie en eventueel wat etherische olie naar keuze. Even schudden en je hebt een natuurlijke reiniger die je gezicht stralend en zuiver achterlaat.

Dus, of je nu zelf aan het experimenteren gaat of liever voor kant-en-klare natuurlijke reinigers kiest, met wasbare wattenschijfjes ben je niet alleen goed bezig voor het milieu, maar geef je ook je huid een stukje extra liefde. Win-win!

More articles