Opbergen & Meenemen

Minder plastic gebruiken in de keuken is eenvoudiger dan je misschien zult denken.

Ontdek onze ruime collectie aan beeswax wraps, deksels en opbergmogelijkheden

 

Veelgestelde vragen over het gebruik van Beeswax Wraps

Zo wrap jij zero-waste!

Beeswax wraps zijn herbruikbare doeken gemaakt van katoen die zijn doordrenkt met bijenwas, jojoba-olie en hars. Ze dienen als een milieuvriendelijk alternatief voor plastic vershoudfolie en kunnen worden gebruikt om voedsel in te pakken en te bewaren.

Plaats de beeswax wrap over het voedsel of de kom die je wilt bedekken. Gebruik de warmte van je handen om de wrap te vormen en aan te drukken, waardoor een afdichting ontstaat. De wrap behoudt zijn vorm bij koelkasttemperaturen.

Ja, beeswax wraps zijn 100% veilig voor gebruik met voedsel. De gebruikte ingrediënten zijn natuurlijk en voedselveilig. Ze zijn een duurzaam alternatief voor plasticfolie en kunnen hergebruikt worden.

Zeker, beeswax wraps kunnen worden gereinigd met koud water en milde zeep. Vermijd het gebruik van warm water, omdat dit de bijenwas kan doen smelten. Na het schoonmaken kunnen ze worden opgehangen om te drogen en zijn ze weer klaar voor gebruik.

De levensduur van beeswax wraps varieert afhankelijk van het gebruik en de zorg. Bij normaal gebruik kunnen ze tot een jaar meegaan. Wanneer de wrap aan het einde van zijn levensduur is, kan deze opnieuw worden gewaxt met een refresher bar. Dit kun je eenvoudig thuis doen. Als je de doek niet meer wilt gebruiken kun je deze zelfs composteren.

Beeswax wraps zijn geschikt voor veel soorten voedsel, zoals kaas, groenten, fruit, brood en snacks. Ze zijn echter niet geschikt voor rauw vlees of vis omdat je de doek niet met heet water af kunt wassen. Het is belangrijk om voedsel eerst af te laten koelen voordat je het in de wraps wikkelt.

Opbergen & Meenemen