De Ultieme Gids voor het opbergen en bewaren van je Shampoo Bar

De Ultieme Gids voor het opbergen en bewaren van je Shampoo Bar

Dec 26, 2023Caroline Suzanne Lagewaard

Shampoo Bars zijn niet alleen milieuvriendelijk en duurzaam, maar ze vormen ook een fantastische toevoeging aan je zero-waste badkamerroutine. Om het beste uit je Shampoo Bar te halen en ervoor te zorgen dat deze lang meegaat, is het essentieel om de juiste opberg- en verzorgingsmethoden toe te passen. Hieronder ontdek je uitgebreide details over verschillende manieren om je Shampoo Bar optimaal te bewaren. Natuurlijk gelden onderstaande tips en tricks ook voor je conditioner bar, haarmasker bar, shaving bar, en body bar.

 

1. Opbergblikje: Maximale Bescherming voor Onderweg

Een opbergblikje is een uitstekende keuze om je Shampoo Bar of andere bar droog en beschermd te houden, vooral wanneer je onderweg bent. Na gebruik kan de Shampoo Bar voorzichtig in het blikje worden geplaatst, waardoor deze wordt afgesloten van vocht en lucht. Dit draagt bij aan het behoud van de kwaliteit van de bar en voorkomt onnodige verspilling. Het blikje moet goed geventileerd zijn, zodat de bar tussen gebruik in alle rust kan drogen. Je kunt het blikje het beste eerst open laten liggen met de bar er in, zodat de bar eerst kan drogen. Sluit het blikje pas als de bar helemaal droog is. Doe je dit niet, dan neemt de bar teveel vocht op en wordt deze te zacht om te gebruiken. 

 

2. Organizer: Badkamerbenodigdheden Slim Georganiseerd

Als je streeft naar een opgeruimde badkamer, overweeg dan een organizer waarin je Shampoo Bar een speciale plek heeft. Dit stelt je in staat om niet alleen je Shampoo Bar netjes te bewaren, maar ook om nog twee andere bars in op te bergen zoals je conditioner bar en body bar. De overzichtelijke indeling maakt het gemakkelijk om snel toegang te krijgen tot al je verzorgingsproducten, wat vooral handig is tijdens je ochtendroutine. De organizer is sneldrogend en kun je dus in de douche ophangen. We raden je natuurlijk wel aan om deze niet in de directe buurt van het water te hangen. Is de organizer eenmaal droog en de bars ook, dan kun je deze ook gebruiken als je gaat reizen. Eenvoudig oprollen en hup, in je toillettas!

 

3. Bamboe Zeepschaaltje: Natuurlijk en Duurzaam

Een bamboe zeepschaaltje is niet alleen duurzaam, maar ook ideaal voor het bewaren van Shampoo Bars. Het gebruik van bamboe als materiaal zorgt voor goede ventilatie en voorkomt dat de bar aan de onderkant blijft plakken. Plaats het zeepschaaltje op een droge plek in de badkamer, waar het esthetisch verantwoord en functioneel kan bijdragen aan je zero-waste levensstijl. We hebben onder andere het bamboe zeepschaaltje voor 1 bar, Het bamboe schaaltje voor 2 bars, of een plankje voor 3 bars naast elkaar. 

 

4. Zeepzakje: Multifunctioneel en Natuurlijk

Een zeepzakje gemaakt van natuurlijke materialen, zoals sisal of katoen, biedt een slimme en veelzijdige opbergoplossing. Naast het schuimen van de Shampoo Bar tijdens gebruik, fungeert het zakje als een handige opbergmethode. Hang het zakje op tussen gebruik om de bar effectief te laten drogen. Hierdoor behoudt de Shampoo Bar zijn vorm en eigenschappen. Dit zakje is ook super handig voor als jouw shampoo bar bijna aan zijn einde is. Als de bar heel dun wordt breekt deze vaak in kleine stukjes. Als je de losse stukjes in het zeepzakje doet kun je de bar blijven gebruiken tot 'ie echt helemaal op is! 

 

5. Magnetische Barhouder: Modern en Ruimtebesparend

Voor degenen die een eigentijdse en ruimtebesparende optie verkiezen, is de magnetische barhouder een uitstekende keuze. Deze houder kan eenvoudig aan de muur worden bevestigd met een zuignap, waardoor je Shampoo Bar op een handige en stijlvolle manier wordt opgeborgen. Het andere gedeelte druk je in de shampoo bar waardoor hier een magneetje in zit. Je klikt 'm eenvoudig op de houder zodat de bar goed kan drogen en tegelijk opgeborgen is. 

 

Tips voor Shampoo Bar Verzorging:

  • Houd de Shampoo Bar na gebruik droog en laat deze niet in een plas water liggen.
  • Laat de bar tussen gebruik goed ventileren om te voorkomen dat deze zacht wordt.
  • Als de bar klein wordt, kun je de stukjes samenpersen of in een zeepzakje doen om ze op te gebruiken.
  • Kies opbergsystemen die bij jouw badkamerstijl en voorkeuren passen.

 

Door zorgvuldig met je Shampoo Bar om te gaan en de juiste opbergmethoden te gebruiken, kun je genieten van een duurzame en effectieve haarverzorging, zonder concessies te doen aan het milieu.

Bekijk onze opbergmogelijkheden

Milieuvriendelijk en Zero Waste
Zeepzakje
Zeepzakje
€3,95
Zeepzakje
Bamboe Zeepschaaltje
Bamboe Zeepschaaltje
Organizer
Organizer
€14,95
Organizer
Bamboe Zeepplank
Bamboe Zeepplank
Bamboe Zeepbakje
Bamboe Zeepbakje

Meer blogs