Beeswax Wraps

Minder plastic gebruiken in de keuken is eenvoudiger dan je misschien zult denken.

Beeswax wraps kun je voor ontelbaar veel dingen gebruiken. Het vervangt plasticfolie en aluminiumfolie en is eindeloos herbruikbaar.

Het staat ook nog eens heel stijlvol in de keuken!

 

Veelgestelde vragen over het gebruik van shampoo bars

Zo wrap jij zero-waste!

Beeswax wraps zijn herbruikbare doeken gemaakt van katoen die zijn doordrenkt met bijenwas, jojoba-olie en hars. Ze dienen als een milieuvriendelijk alternatief voor plastic vershoudfolie en kunnen worden gebruikt om voedsel in te pakken en te bewaren.

Plaats de beeswax wrap over het voedsel of de kom die je wilt bedekken. Gebruik de warmte van je handen om de wrap te vormen en aan te drukken, waardoor een afdichting ontstaat. De wrap behoudt zijn vorm bij koelkasttemperaturen.

Ja, beeswax wraps zijn 100% veilig voor gebruik met voedsel. De gebruikte ingrediënten zijn natuurlijk en voedselveilig. Ze zijn een duurzaam alternatief voor plasticfolie en kunnen hergebruikt worden.

Zeker, beeswax wraps kunnen worden gereinigd met koud water en milde zeep. Vermijd het gebruik van warm water, omdat dit de bijenwas kan doen smelten. Na het schoonmaken kunnen ze worden opgehangen om te drogen en zijn ze weer klaar voor gebruik.

De levensduur van beeswax wraps varieert afhankelijk van het gebruik en de zorg. Bij normaal gebruik kunnen ze tot een jaar meegaan. Wanneer de wrap aan het einde van zijn levensduur is, kan deze opnieuw worden gewaxt met een refresher bar. Dit kun je eenvoudig thuis doen. Als je de doek niet meer wilt gebruiken kun je deze zelfs composteren.

Beeswax wraps zijn geschikt voor veel soorten voedsel, zoals kaas, groenten, fruit, brood en snacks. Ze zijn echter niet geschikt voor rauw vlees of vis omdat je de doek niet met heet water af kunt wassen. Het is belangrijk om voedsel eerst af te laten koelen voordat je het in de wraps wikkelt.

Beeswax Wraps

Bij Paper & Boo nodigen we je uit om de natuurlijke manier van voedsel bewaren te omarmen met onze Beeswax Wraps. Ervaar de veelzijdigheid en duurzaamheid van deze herbruikbare alternatieven voor plasticfolie, waarmee je niet alleen voedsel vers houdt, maar ook de impact op het milieu vermindert.

Waarom Kiezen voor Beeswax Wraps?

Beeswax Wraps bieden een duurzaam alternatief voor plasticfolie en plastic zakken voor het bewaren van voedsel. Gemaakt van natuurlijke materialen, zijn deze wraps niet alleen milieuvriendelijk, maar ook herbruikbaar, waardoor ze perfect zijn voor een groene en gezonde levensstijl.

Voordelen van Beeswax Wraps

  • Herbruikbaar en Duurzaam: Beeswax Wraps kunnen keer op keer worden gebruikt, waardoor ze een milieuvriendelijke keuze zijn en de hoeveelheid plastic afval verminderen.

  • Ademend en Flexibel: De ademende eigenschappen van beeswax wraps helpen voorkomen dat voedsel bederft, terwijl de flexibiliteit ervoor zorgt dat je ze kunt vormen rond verschillende voedselwaren en schalen.

  • Natuurlijke Conservering: De natuurlijke eigenschappen van bijenwas, jojoba-olie en katoen zorgen voor een effectieve conservering van voedsel zonder schadelijke chemicaliën.

Hoe te Beginnen met Beeswax Wraps

  1. Kies je Beeswax Wraps: Ontdek onze collectie Beeswax Wraps in verschillende maten en designs om aan al je voedselbewaarbehoeften te voldoen.

  2. Gebruikswijze: Wikkel de Beeswax Wrap om voedsel zoals fruit, groenten, kaas of brood. De warmte van je handen helpt de wrap te vormen en te hechten.

  3. Herbruikbaar en Reinigbaar: Na gebruik spoel je de Beeswax Wrap af met koud water en milde zeep. Laat hem vervolgens aan de lucht drogen voor hergebruik.

Ontdek Meer bij Paper & Boo

Bij Paper & Boo geloven we in het verminderen van plastic afval en het bevorderen van duurzame alternatieven. Ontdek onze volledige collectie Beeswax Wraps en draag bij aan een schonere planeet. Bezoek onze webshop en omarm de natuurlijke manier van voedsel bewaren met Beeswax Wraps van Paper & Boo.