Duurzaam tandenpoetsen met een bamboe tandenborstel

Duurzaam tandenpoetsen met een bamboe tandenborstel

Nov 14, 2023Caroline Suzanne Lagewaard

Het is misschien even wennen. Poetsen met een Bamboe Tandenborstel. Onze dochter vond het een beetje vreemd maar uiteindelijk ging ook zij om en nu borstelen we met zijn vieren lekker duurzaam met een Bamboe Tandenborstel. Naast dat ze heerlijk poetsen staan ze ook nog superleuk in de Bamboe Beker. Een kopje of glas die je niet meer gebruikt volstaat ook natuurlijk 😉

De bamboe tandenborstel

Is voor 96% biologisch afbreekbaar. Uiteraard zouden we dit het liefst 100% willen. Onze leverancier zou hier gehoor aan kunnen geven maar de nu nog meest efficiënte vervanger van de nylon borstelharen is een dierlijke variant en dan van .. haar…. En nee daar werden wij niet heel warm van.. Naast dat het niet vegan is, is het idee van ‘haar’ in je mond niet heel prettig. Plasticvrij staan jullie voor toch? Ja dat klopt! En hopelijk komt er te zijner tijd een goede natuurlijke vervanger voor de nylon borstelharen maar voor nu bieden we de kans om bijna plasticvrij te tandeborstelen! Hoe fijn!

De hardheid van onze tandenborstels

De hardheid van de borstelharen is soft. Dit is volgens tandartsen het beste voor je gebit. Het bamboe handvat van de tandenborstel is goed afgewerkt en zo ontworpen dat het fijn in de hand ligt. Ben je medium gewend? Deze milde tandenborstel kom echt in de buurt en is door de vorm van de borstelharen aangepast op het gebit en heel vriendelijk voor je tandvlees.

Harde tandenborstel gewend? Misschien is het dan beter om toch naar een medium of soft variant over te stappen. Harde tandenborstels kunnen je tandvlees beschadigen.

Bamboe tandenborstel voor kinderen

Ja hoor! Ook voor kinderen vanaf 4 à 5 jaar is er een Bamboe Tandenborstel. De borstel is rond afgewerkt en ideaal in gebruik voor kinderen. Het ‘houten’ gevoel van de borstel is misschien even wennen maar niets zo flexibel als een kind dus binnen no time zijn ze om. Spoel de borstel even af met heet water dan is dit ‘ houten’ gevoel ook al een stuk minder. Bekijk hier onze bamboe tandenborstel voor kinderen.

Duurzaam op reis

Neem je Bamboe Tandenborstel gemakkelijk mee in een bijpassende Bamboe Reiskoker! Maak af en toe schoon met een warm sopje en laat goed drogen. Wordt de koker een beetje stroef? Smeer dan het randje in met een beetje (olijf) olie. De tandenborstel koker is ook beschikbaar in een kids variant.

Hij is op! En nu?

Weggooien kan

Nu gooi je deze bijna biologisch afbreekbare borstel niet bij het grofvuil! Hij mag (met uitzondering van de borstelkop) gewoon bij het GFT. Je kan de borstelkop er afbreken maar dat moet dan wel met een beetje precisie 😉 Afzagen zou dan beter zijn. Je kan ook de borstelharen uit de borstel trekken met een tang. Je bent er even mee bezig maar je bent wel heel goed bezig!

Maar…

Maar je hoeft hem natuurlijk niet weg te gooien! Hieronder delen we wat tips hoe je je Bamboe Tandenborstel kan hergebruiken:

 

  1. Gebruik je borstel voor lastige poetsklusjes waar je met een normale borstel niet bij komt.
  2. Leuk om (de kinderen) mee te (laten) verven!
  3. Moestuinbordje: Plak op de platte kant van de Borstelkop een houten plaatje en schrijf met een stift de naam van je plant, kruid of groente op.
  4. Roerstaaf voor verf: laat ze bij de bouwmarkt gewoon liggen. Je Bamboe Tandenborstel kan ook prima als roerstaaf fungeren.

More articles