Vaarwel Wegwerp: Alternatieven voor Plastic Scheermesjes

Vaarwel Wegwerp: Alternatieven voor Plastic Scheermesjes

Nov 19, 2023Caroline Suzanne Lagewaard

Weg met die saaie, plastic wegwerpscheermesjes! Het is hoog tijd om je scheerroutine een upgrade te geven en vriendelijk te zijn voor moeder natuur. Gelukkig zijn er tal van alternatieven die niet alleen je huid een plezier doen, maar ook helpen om de plastic afvalberg te verminderen. Laten we eens duiken in enkele hippe alternatieven die je badkamer naar een nieuw level tillen.

1. Safety Razor: Ouderwets Cool

Een safety razor? Klinkt als iets uit het stenen tijdperk, toch? Think again! Safety razors zijn de vintage rocksterren van het scheren. Met hun stevige handvat en vervangbare metalen mesjes, geven ze niet alleen een gladde scheerbeurt, maar verminderen ze ook drastisch het gebruik van plastic. En laten we eerlijk zijn, zo'n razor heeft een coolheidsfactor die je badkamer meteen opkrikt.

2. Elektrisch Scheerapparaat: Voor de Tech Savvy Groomers

Voor degenen die liever het gevoel van een scheerapparaat in hun handen hebben, is een elektrisch scheerapparaat een geweldig alternatief. Terwijl de meeste wegwerpscheerapparaten niet bepaald milieuvriendelijk zijn, gaan elektrische scheerapparaten veel langer mee en produceren ze minder afval. Het is een investering in je scheerroutine en het milieu.

3. Herbruikbare Scheermessen: Reduceer, Hergebruik, Shave

Een andere geweldige keuze voor de bewuste scheerder is een herbruikbaar scheermes. Deze zijn ontworpen met duurzaamheid in gedachten en zijn vaak gemaakt van roestvrij staal of ander recyclebaar materiaal. Ze gaan lang mee en verminderen je afvalproductie drastisch. Een win-win voor jou en de aarde!

4. Epileren: Voor de Durfals onder Ons

Voor degenen die de uitdaging aandurven, is epileren een alternatieve manier om dat gladde gevoel te bereiken. Hoewel het niet voor iedereen is, biedt het een langdurige oplossing en elimineert het de noodzaak van regelmatig scheren en wegwerpscheermesjes.

Dus daar heb je het, vier geweldige alternatieven voor die plastic wegwerpscheermesjes. Het is tijd om afscheid te nemen van de saaiheid en te kiezen voor een scheerroutine die goed is voor zowel jou als onze geliefde planeet. Om jouw scheerroutine helemaal af te maken gebruik je een plastic-vrije shaving bar! Een plastic-vrije bar die speciaal voor scheren is ontwikkeld.  Happy shaving! 🌿✨

More articles