Wat is een Konjac Spons en hoe gebruik je het?

Wat is een Konjac Spons en hoe gebruik je het?

Nov 14, 2023Caroline Suzanne Lagewaard

Wat is een Konjac Spons?

Ik zag ze wel eens voorbijkomen. Leuke gekleurde bolletjes met een touwtje eraan. Maar wat kan of moet je er eigenlijk mee? Ik ging op onderzoek en ben inmiddels helemaal fan van dit heerlijke gezichtsreinigingsproduct!

De Konjac Spons wordt gemaakt van de wortel van de Konjac plant. De Konjac plant komt van oorsprong uit Azië en het gebruik van de plant (en de wortel) gaat jaren terug. De plant wordt al ruim 1500 jaar gebruikt voor zowel consumptie als voor medicatie en sinds een tijdje ook op het gebied van uiterlijke verzorging! 

Voor de Konjac Spons wordt de Konjac wortel vermalen tot poeder en wordt gemengd met calciumhydroxide, daarna wordt het mengsel verwarmd, ingevroren en vervolgens gedroogd. De calcium in de spons helpt de PH- waarde van je huid in balans te brengen.

Gezichtsverzorging

De Konjac Spons helpt de huid van je gezicht te reinigen op een prettige manier. De Konjac Spons reinigt de gezichtshuid van make-up, vuil en verwijdert dode huidcellen. Het heeft ook een voedende werking. Door van nature aanwezige vitamines en mineralen in de Konjac Spons heeft de spons een natuurlijk voedende uitwerking op de gezichtshuid. Door verschillende toevoegingen van natuurlijke stoffen is de Konjac geschikt voor allerlei huidtypes.

Werking van verschillende Konjac Sponzen

PAPER & BOO heeft drie varianten Konjac Sponzen. Iedere kleur heeft een andere werking en hangt af van de mineralen in de spons. Kies je spons dus niet op kleur maar lees hieronder welke spons het beste bij jouw huid past!

Kleur: Wit – Huidtype: alle huidtypes

De witte Konjac spons is puur en alleen gemaakt van de Konjac wortel. Aan de spons zijn geen extra mineralen toegevoegd. Dit maakt de spons geschikt voor alle huidtypes.

Kleur: Zwart – Huidtype: onzuivere huid

Heb je een vette huid met onzuiverheden zoals puistjes en/of mee-eters? Dan is de zwarte Konjac Spons een geschikte spons.  Aan de spons zijn houtskool en mineralen toegevoegd die ervoor zorgen dat het overtollige talg wordt verwijderd.

Kleur: Groen – Huidtype: gecombineerde huid

De groene klei in deze Konjac Spons reinigt de poriën zachtjes en absorbeert daarnaast talg vuil, en bacteriën. Ideaal voor mensen met een gecombineerde huid (vettig voorhoofd en droge wangen)

Natuurlijk

De Konjac spons is 100% natuurlijk en dat maakt dat deze spons perfect past in een duurzame en milieubewuste badkamer. Naast natuurlijke en duurzame haar en lichaamsverzorging kan je met de Konjac Spons je gezicht reinigen op een natuurlijke manier. De Konajc spons is volledig biologisch afbreekbaar.
Wist je dat de Konjac wortel zelfs gebruikt wordt voor voeding? Zo worden ‘wondernoedels of raw noedels’ gemaakt van de Konjac wortel.

Hoe gebruik je een Konjac Spons

Hieronder leggen we uit hoe de Konjac Spons werkt.

  1. Spoel de spons goed uit met lauwwarm water. Gebruik hem dus niet droog op je gezicht.
  2. Knijp de spons uit (niet uitwringen!)
  3. Voeg eventueel een gezichtsreiniger toe. De spons kan ook goed zonder product gebruikt worden.
  4. Masseer de spons met kleine cirkelvormige bewegingen over de huid
  5. Spoel na gebruik de spons goed uit
  6. Knijp het water uit de spons
  7. Hang de spons op aan het touwtje zodat de spons goed kan drogen. Doe dit op een goed geventileerde plek.

Tips
* Leg je Konjac Spons eens per 14 dagen in een bakje met heet (niet kokend!) water. Hierdoor reinig en desinfecteer je je spons.
* Als je de spons een tijdje niet hebt gebruikt zal de spons een beetje uitdrogen.
Leg de spons voor gebruik dan een tijdje in warm water en de spons trekt weer bij!

More articles