Zero Waste Challenge: Dag 19 - Kliekjesdag

Zero Waste Challenge: Dag 19 - Kliekjesdag

Jan 19, 2024Caroline Suzanne Lagewaard

Breng Restjes Mee naar Huis

Hallo bewuste genieters! Op dag 19 van de 31 Dagen Zero Waste Challenge gaan we ons richten op een gewoonte die niet alleen onze afvalproductie vermindert, maar ook onze smaakpapillen verwent: "Breng Restjes Mee naar Huis". Samen zullen we ontdekken hoe deze eenvoudige praktijk bijdraagt aan een duurzamere levensstijl.

 

Waarom "Breng Restjes Mee naar Huis"?

Wanneer we uit eten gaan of een feestje bijwonen, blijven er vaak restjes achter die gemakkelijk vergeten worden. Door restjes mee naar huis te nemen, verminderen we voedselverspilling en hebben we nog een heerlijke maaltijd in het vooruitzicht.

 

De Uitdaging van Vandaag: Zorg voor de Overgebleven Smaken

Dag 19 daagt je uit om bewust na te denken over de restjes die kunnen worden meegenomen. Het gaat niet alleen om het verminderen van voedselverspilling, maar ook om het waarderen van de smaken die anders verloren zouden gaan.

 

Praktische Tips voor Dag 19:

  1. Herbruikbare Containers: Neem herbruikbare containers mee als je uit eten gaat of naar een feestje gaat. Deze containers kunnen dienen als perfecte bewaarplaats voor restjes.

  2. Vraag om een Doggy Bag: Aarzel niet om in restaurants te vragen om een 'doggy bag'. Veel restaurants zijn tegenwoordig bereid om overgebleven eten in te pakken.

  3. Plan je Restjesmaaltijd: Als je weet dat er restjes zullen zijn, plan dan een restjesmaaltijd in je weekmenu. Zo voorkom je dat het eten bederft.

  4. Deel met Familie en Vrienden: Als je grote hoeveelheden restjes hebt, deel ze dan met familie, vrienden of buren. Het delen van voedsel bevordert gemeenschapsgeest en vermindert verspilling.

 

Deel je Ervaringen: #ZeroWasteChallenge

Deel je ervaringen van dag 19 op sociale media met de hashtag #ZeroWasteChallenge. Heb je met succes restjes meegenomen? Heb je een heerlijke maaltijd bereid met overgebleven gerechten? Jouw inspanningen kunnen anderen inspireren om hetzelfde te proberen.

 

Impact op Je Maaltijden en het Milieu

Het meenemen van restjes naar huis is niet alleen een slimme manier om voedselverspilling te verminderen, maar het betekent ook dat je minder vaak hoeft te koken, wat energie en tijd bespaart.

 

Conclusie: Smaken Bewaren, Afval Vermijden

Dag 19 van de 31 Dagen Zero Waste Challenge laat zien dat het waarderen en meenemen van restjes niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor onze culinaire ervaring. Laten we deze gewoonte van het bewaren van smaken meenemen naar dag 20 en verder, waar nieuwe mogelijkheden voor duurzaamheid op ons wachten. Op naar een wereld met minder voedselverspilling en meer genot van elke maaltijd!

More articles