Minder plastic, Meer schoonheid. Ons verhaal.

Wij geloven dat als we minder plastic gebruiken, de wereld echt een stukje mooi wordt. Samen met The Ocean Cleanup maken we dit waar.

Ontdek ons verhaal.

Het verhaal van Paper&Boo

Bij Paper and Boo delen we een krachtige visie: een wereld creëren die niet alleen mooi is, maar ook duurzaam en vol leven. Wij geloven dat minder plastic zorgt voor meer schoonheid. 

Ons verhaal is ooit begonnen in Bali. Afstervende koraalriffen en mangroves zijn daar een alledaagse zaak en dat is niet hetgeen wat je graag wil zien als je op vakantie bent. Hoe dit komt? Heel. veel. plastic. 

De stranden en mangroves liggen vol, overvol met plastic. Als je er nog nooit bent geweest kun je bijna niet bevatten hoeveel plastic daar ligt. Door het plastic kunnen planten en dieren daar niet meer leven en sterft het een langzame dood. En dit is natuurlijk niet alleen op Bali een groot probleem. Tijd voor verandering! Maar waar start je? Bij het begin. En het begin ligt bij ons. Want als iedereen iets minder afval produceert dan komen we al een heel eind. En zo werd Paper&Bo geboren, op het strand van een prachtig eiland. 

Onze visie gaat verder dan de producten die we aanbieden; het is een roeping om bij elke bestelling een blijvende positieve impact te hebben op de wereld om ons heen. Wij geloven in een toekomst waarin duurzaamheid de norm is. Onze visie is om een leidende rol te spelen in het vormgeven van deze toekomst door hoogwaardige, duurzame producten te leveren die een bewuste keuze vertegenwoordigen. Door te streven naar innovatie en continue verbetering, willen we een bron van inspiratie zijn voor anderen die ook streven naar een duurzamere levensstijl.

Onze visie is gebaseerd op het geloof dat kleine handelingen grote veranderingen teweeg kunnen brengen. Bij elke bestelling streven we ernaar om niet alleen hoogwaardige producten te leveren, maar ook een bijdrage te leveren aan een wereldwijde beweging. Door samen te werken met organisaties zoals The Ocean Cleanup, willen we aanzetten tot positieve verandering en de impact van onze gemeenschap vergroten.

The Ocean Cleanup is een non-profit organisatie die zich inzet voor de wereldwijde bestrijding van plasticvervuiling in oceanen. Opgericht door de jonge Nederlandse uitvinder Boyan Slat, heeft de organisatie als missie om plastic afval uit rivieren en oceanen te verwijderen, en zo bij te dragen aan het herstel van mariene ecosystemen. Het project werd in 2013 gelanceerd met als doel om de hoeveelheid plastic in de oceanen met de helft te verminderen binnen vijf jaar. Inmiddels hebben ze al meer dan 7 miljoen kilo plastic uit rivieren en oceanen gehaald. 

Naast het verwijderen van bestaand plastic, zet The Ocean Cleanup zich in voor preventie door de bron van vervuiling aan te pakken. De organisatie richt zich op het identificeren en verzamelen van plastic afval in rivieren voordat het de kans krijgt om de oceanen te bereiken. Deze tweeledige aanpak, bestaande uit zowel opruiming als preventie, weerspiegelt de holistische visie van de organisatie op het aanpakken van het wereldwijde plasticprobleem.

Wij willen de wereld mooier maken maken. Je helpt automatisch mee als je een bestelling bij ons plaatst. Doe je mee?